neděle 19. února 2017

Fauve Rosa košilka (spodnička) – recenze (XS, S) / Fauve Rosa Chemise – Review (XS, S)

Vzhled a kvalita
Košilka Fauve Rosa je dostupná ve smetanové a černé. Původně byla určená jako košilka na spaní, ale vzhledem k barvám typickým pro spodničky, jen jemné (nerýsující se) krajce v horní části a vhodnému materiálu by měla být v adekvátní velikosti použitelná i jako spodnička pod šaty.


(převzato z http://lingerieoutletstore.co.uk/fantasie-fauve-0168-rosa-chemise-nightie/)

Krajka je krásná, jemná a velmi průhledná. Látka je hladká, pružná, nelesklá, hodně průhledná a - což bohužel musím zmínit jako velkou nevýhodu u noční košilky nebo spodničky - rychle se mačká a zvláště na světlé variantě je to hodně vidět. Ramínka nastavitelná v celé své délce. Materiál 63 % polyester, 19 % elastan, 18 % nylon/polyamid.






Košilka je perfektně ušitá, všechny švy přesné a pečlivě začištěné.

Střih, velikost a jak sedí
Velikost XS:
Přes prsa: 37 cm x 2 v nenataženém stavu
Délka: 63 cm bez ramínek

Velikost S:
Přes prsa: 40 cm x 2 v nenataženém stavu
Délka: 69 cm bez ramínek 

Střih odpovídá oficiálním fotografiím, zadní část je průhledná krajková, bez zapínání:



Košilka nemá žádnou všitou podprsenku. Krajková část zakrývající ňadra je částečně podšitá tenkou vrstvou látky, ale stále mírně průhledná. Pokud nejsou ramínka dostatečně krátká, část na prsou má tendenci se hrnout.


Na mé míry (84 – 61 – 94, 68 cm pod prsy) velikost XS příjemně sedí bez podprsenky a bude to skvělá noční košilka. Velikost S je mi všude trochu volnější, byla by to ideální (a velmi krásná) spodnička pod šaty, kdyby byl trochu těsnější pásek pod prsy - přeci jen, tam zrovna centimetry navíc nejsou žádoucí.

Kde koupit
Košilka se objevila v kolekci zn. Fauve před několika lety, ale právě teď se doprodávají poslední kusy za báječné ceny (původně stála 77 liber), například na http://www.brastop.com/fauve-rosa-chemise-chantillyhttp://lingerieoutletstore.co.uk/fantasie-fauve-0168-rosa-chemise-nightie/https://www.belle-lingerie.co.uk/17865/fauve-by-fantasie/0168-fauve-rosa-chemise-nightdress/ nebo https://www.belle-lingerie.co.uk/18092/fauve-by-fantasie/0168-fauve-rosa-chemise-nightdress-chantilly/. Spoustu dalších možností určitě vygooglíte sami :)

Není tahle spodnička pro vás ta pravá? Podívejte se na článek Kde koupit spodničky a kombiné?.



***** ENGLISH *****

Appearance and quality
The Fauve Rosa chemise is available in creme and black. Originally, it was meant as nightwear, but in an appropriate size it should be usable as a slip under dress, too (because of the colorways and a quite a flat lace).


The lace is fine, beautiful and very transparent. The fabric is smooth, elastic, non-glossy and very transparent. Unfortunately, it gets creased easily and especially the light version don't look very nice then. The straps are fully adjustable. Material: 63 % polyester, 19 % elastane, 18 % nylon/polyamide.






The quality of sewing is perfect.

Cut, size and Fit
Size XS:
Overbust: 37 cm x 2 unstretched
Length: 63 cm without straps

Size S:
Overbust: 40 cm x 2 unstretched
Length: 69 cm without straps

The cut is as you can see in the official photos. The back part is transparent, made of lace; no bra-like fastening.



There is no inside bra. The part which covers boobs is underlined, but still transparent. If the straps are not shortened enough, it tends to wrinkle.


Size XS fits me (measurements 84 – 61 – 94 cm, 68 cm underbust) if I do not wear a bra; it is a great nightwear. Size S is quite loose - it would be a very beautiful slip if it wasn't too lose under my boobs, too (it would look better under clothes).

Where to buy
This collection by Fauve is a few years old, but it is still available and usually on sale (original price was GBP 77), for example on http://www.brastop.com/fauve-rosa-chemise-chantillyhttp://lingerieoutletstore.co.uk/fantasie-fauve-0168-rosa-chemise-nightie/https://www.belle-lingerie.co.uk/17865/fauve-by-fantasie/0168-fauve-rosa-chemise-nightdress/ or https://www.belle-lingerie.co.uk/18092/fauve-by-fantasie/0168-fauve-rosa-chemise-nightdress-chantilly/. I am sure you will find much more using Google :)

Žádné komentáře:

Okomentovat