pátek 3. února 2017

Fauve Grace košilka (spodnička) – recenze (S) / Fauve Grace Chemise – Review (S)

Vzhled a kvalita
Tento kousek z řady Grace od značky Fauve je opravdu spíš noční košilka nežli spodnička pod šaty, a to kvůli poměrně pestrému výraznému vzoru, který může pod oblečením prosvítat. Zvláště v současných mrazech ale většina z nás stejně nosí tlusté svetry a silnější sukně (když už sukně), takže je bez problémů použitelná – a zároveň i velmi krásná.

K Fauve Grace existují dvě řady oficiálních fotografií, přičemž barvy se hodně liší:




Reálné barvy jsou někde mezi tím (i když samozřejmě záleží na nastavení vašeho monitoru):



Košilka je zdobená krásnou jemnou krajkou, která nedráždí kůži. Materiál je hladký, kluzký a mírně pružný – ideální pro spodničku. Mírně se leskne, není průhledná. Délku ramínek lze měnit. 100 % polyester.

Košilka je dobře ušitá, všechny švy jsou přesně tam, kde mají být, a jsou pečlivě začištěné. Kvalita všeobecně odpovídá (původní) ceně.

Střih, velikost a jak sedí
Velikost S:
Přes prsa: 40 cm x 2 v nenataženém stavu
Délka: 67 cm bez ramínek

Střih přesně odpovídá oficiálním fotografiím. Zadní díl je střižený zcela klasicky, bez podprsenkového zapínání:


Košilka nemá žádnou všitou podprsenku, vnitřní strana vypadá takhle:


Na mé míry (84 – 61 – 94, 68 cm pod prsy) velikost S při oblečení přes vystuženou podprsenku bez push-up efektu hezky sedí – je spíš volnější, ale tak jsem to při koupi zamýšlela, a velmi pohodlná.

Kde koupit
Jde o několik let starou kolekci, která ale stále ještě je ke koupi (zejména v outletech), a to často za pár liber (původní cena cca GBP 50): namátkou http://lingerieoutletstore.co.uk/fantasie-fauve-0719-grace-chemise-nightdress-nighty/, http://www.underwrapslingerie.co.uk/product.php?id=4515 (spousta dalších se dá najít pomocí Google vyhledávače a na zejména britském eBayi). Pro ty, kdo neumí nebo nechtějí nakupovat ze zahraničí: Košilku stále ještě (a ve výprodeji) má i pražská Správná podprsenka (https://www.eshopspravnapodprsenka.cz/1285-fauve-grace-sweet-pea-kosilka.html).

Raději byste jinou spodničku? Podívejte se na recenzi Fauve Evangeline ve velikosti XS nebo na článek Kde koupit spodničky a kombiné?.



***** ENGLISH *****

Appearance and quality
This chemise called „Grace“ by Fauve really looks more like a nightwear than a slip because of the print which can be visible under some clothes – on the other hand, we usually wear warmer (and thicker) materials in winter so Grace can be used as a slip without problems – and it is a very beautiful slip.

There are two types of official photos: These

Real colours are somewhere between, as you can hopefully see on my photo:



There is a beautiful lace, which is soft (no problems with skin). The material is smooth, slippery and slightly elastic so perfekt for a slip. It is a little bit glossy and it is not transparent. Straps are fully adjustable. 100 % polyester.

The chemise is well sewn. The quality is what you expect for the (original) price.

Cut, size and Fit
Size S:
Overbust: 40 cm x 2 unstretched
Length: 67 cm without straps

The cut is the same as in the official photos. The back part has no bra-like fastening:


There is no „inside bra“, this is how the chemise looks inside:


Size S is perfect for my body (84 – 61 – 94 cm, 68 cm underbust measurement) if I wear a padded bra without push-up efekt. It is quite loose which I wanted and it is very comfortable.

Where to buy
It is a chemise from an old collection but it is still available in many shops (most of them are outlet stores), usually for very good prices (original price was arend GBP 50): http://lingerieoutletstore.co.uk/fantasie-fauve-0719-grace-chemise-nightdress-nighty/,
http://www.underwrapslingerie.co.uk/product.php?id=4515 (more can be found using Google and on british eBay). It is available in a Czech shop „Správná podprsenka“ (https://www.eshopspravnapodprsenka.cz/1285-fauve-grace-sweet-pea-kosilka.html), too.

See also my review of Fauve Evangeline chemise (size XS).


Žádné komentáře:

Okomentovat