čtvrtek 2. února 2017

Fauve Evangeline košilka (spodnička) – recenze (XS) / Fauve Evangeline Chemise – Review (XS)

Vzhled a kvalita
Košilka z řady Evangeline od značky Fauve je původně určená spíše jako noční (viz střih), ale ve vhodné velikosti je také použitelná jako spodnička pod šaty – tím spíš, že krajkové zdobení v horní části je poměrně ploché a béžová barva neprosvítá (košilka se ale prodává a stále je k dostání i v červené verzi).

(převzato z https://www.belle-lingerie.co.uk/13914/fauve-by-fantasie/0268-fauve-evangeline-chemise-with-secret-support/)



Krajka je jemná a neškrábe. Látka je hladká, pružná, nelesklá, obecně hodně podobná materiálu dražších spodniček z Marks & Spencer – a pozor, trochu průhledná. Ramínka mají nastavitelnou délku. Materiál 79 % polyamid, 17 % lycra, 2 % polyester, 1 % elastan, 1 % bavlna.

Košilka je poměrně kvalitně ušitá, jen s občasnými drobnými nepřesnostmi ve švech (patrnými pro člověka, který se sám zabývá šitím).

Střih, velikost a jak sedí
Velikost XS:
Přes prsa: 34 cm x 2 v nenataženém stavu
Délka: 64 cm bez ramínek 

Střih je přesně takový jako na oficiálních fotografiích. Zadní díl je jednoduše střižený, bez podprsenkového zapínání:


Košilka má něco jako všitou podprsenku, uvnitř vypadá takhle:


Při mých mírách (84 – 61 – 94, 68 cm pod prsy) velikost XS krásně sedí při oblečení bez podprsenky, s podprsenkou už je přes prsa trochu těsná. Dokáže ale sama prsa trochu podpírat i vytvarovat a dělá poměrně hezký dekolt – pro mě tedy v téhle velikosti bude ideální jako noční košilka :)

Kde koupit
Košilka byla v několik let staré kolekci, stále se ale ještě dá koupit (zejména v outletech), a to často za pár liber (původní cena cca GBP 80): namátkou https://www.amazon.co.uk/Fantasie-Fauve-Evangeline-Chemise-Biscotti/dp/B00QKMURY6/ref=sr_1_1?s=clothing&ie=UTF8&qid=1485972754&sr=1-1&keywords=fauve+evangeline+chemise, https://www.belle-lingerie.co.uk/13914/fauve-by-fantasie/0268-fauve-evangeline-chemise-with-secret-support/ a http://www.fusspotlingerie.com/Products/Boudoir/Fauve-Evangeline-Red-Chemise-with-Secret-Support.aspx  (spousta dalších na eBayi, zejména tom britském, i jinde, viz Google).

Raději byste jinou spodničku? Podívejte se na článek Kde koupit spodničky a kombiné?.



***** ENGLISH *****

Appearance and quality
The Evangeline, Fauve chemise is sold as nightwear but it can be used as a slip as well if you choose the right size. The beige colour can not be seen under clothes and the lace is quite flat. The chemise is available in red colour, too.




The lace is soft and nice. The fabric is smooth, elastic, non-glossy – it is quite similar to the more expensive slips in Marks & Spencer. It is slightly transparent. The straps are fully adjustable. Material: 79 % polyamide, 17 % lycra, 2 % polyester, 1 % elastane, 1 % cotton.

The quality of sewing is quite good.

Cut, size and Fit
Size XS:
Overbust: 34 cm x 2 unstretched
Length: 64 cm without straps

The cut is the same as you can see in the official photos. The back part has no bra-like fastening:


There is something like an inside soft cup bra as you can see in the photo:


Size XS fits me perfectly ( I am 84 – 61 – 94 cm, 68 cm underbust measurement) if I do not wear a bra; with a bra it is quite tight. On the other hand, it works like a lower-support bra itself and makes my breast look quite pretty. This is why it will be perfect as a nightdress for me :)

Where to buy

It is a chemise from an old collection but it is still available in many shops (most of them are outlet stores), usually for very good prices (original price was around GBP 80): for example https://www.amazon.co.uk/Fantasie-Fauve-Evangeline-Chemise-Biscotti/dp/B00QKMURY6/ref=sr_1_1?s=clothing&ie=UTF8&qid=1485972754&sr=1-1&keywords=fauve+evangeline+chemise, https://www.belle-lingerie.co.uk/13914/fauve-by-fantasie/0268-fauve-evangeline-chemise-with-secret-support/ , http://www.fusspotlingerie.com/Products/Boudoir/Fauve-Evangeline-Red-Chemise-with-Secret-Support.aspx (more can be found using Google and on british eBay).

Žádné komentáře:

Okomentovat